Elinkustannukset - viimeisin: Ennusteet tämän viikon korkopäätökselle; asuntolainojen keskikorot lähes 7 %; viinan hinta nousee huomenna (2023)

Avainkohdat
  • Nousevatko korot tällä viikolla ja jos nousevat, kuinka paljon? Ekonomistien ennusteet
  • Viinan hinta nousee
  • Opetusliiton hyväksymä 6,5 % palkankorotus
  • Mitkä ovat asuntolainojen keskikorot tällä hetkellä?
  • Ofgemin hintakatto voi laskea ennustettua enemmän, energiaanalyytikko sanoo
  • Käytä kulutuslaskuriamme nähdäksesi, mitkä hinnat ovat nousseet tai laskeneet
  • Andy Hayesin ja Katie Williamsin live-raportointi

17:51:01

Vaatii vuokrauudistuksia ratapölkkyjen määrän kasvun jälkeen

Hyväntekeväisyysjärjestö pyytää lisää apua vuokralaisille, koska Lontoossa nukkuvien uusien ihmisten määrä on lisääntynyt.

Luku nousi 12 % keväällä ja alkukesällä viime vuoden vastaavaan ajanjaksoon verrattuna.

Yhdistetty asunnottomuus- ja tietoverkosto kertoi, että Lontoossa 1 614 ihmistä nukkui huonosti ensimmäistä kertaa tämän vuoden huhti-kesäkuussa, mikä on kasvua 1 446:sta viime vuonna.

Homeless Linkin toimitusjohtaja Rick Henderson sanoi, että hallituksen "on asetettava ennaltaehkäisy etusijalle".

Siihen kuuluu "paikallisen asumistuen nostaminen siten, että se sisältää vähintään vuokrien alemman kolmanneksen".

Hyödyllisiin toimenpiteisiin tulisi sisältyä "vuokralaisten uudistuslain vihdoin säätäminen, jotta vuokralaisilla on enemmän turvaa", herra Henderson lisäsi.

Lakiesitys sisältää syyttömän häätöjen poistamisen ja vuokranantajan hallintaperusteiden uudistamisen.

17:22:01

Pub tarjoaa asiakkaille "maksa mitä sinulla on varaa" sunnuntaipaistia

Kentissä sijaitseva pubi tarjoaa ruokailijoille mahdollisuuden nauttia sunnuntailounaan ilman huolta kustannuksista.

The Queens Head Boughton-under-Bleanissa, Canterburyn ja Favershamin välissä, isännöi eilen ensimmäistä "maksa, mitä sinulla on varaa" -sunnuntaipaistiaan.

Pöydät on varattava etukäteen ja pubin kävijöitä veloitetaan juomista - mutta he voivat maksaa ruoastaan ​​niin vähän tai paljon kuin haluavat.

Vuokranantaja Claire Hammond-Miller kertoi KentOnlinelle, että hän haluaa pubin tarjoavan "jonnekin, jossa ihmiset voivat tulla nauttimaan olostaan, nauttimaan mukavan illallisen, eikä heidän tarvitse huolehtia siitä, että heidät hinnoitellaan elämästä".

Hän sanoi, että järjestelmä on toistaiseksi vain kertaluonteinen kokeilu - ja se riippuu joidenkin vedonlyöjien anteliaisuudesta - mutta lisäsi: "Emme tee sitä voittoa varten - haluamme auttaa kaikkia mahdollisuuksien mukaan."

16:49:01

Euroalue palaa kasvuun - mutta taustatrendi voi olla ennallaan

Euroopan talous on päässyt ulos kuukausien pysähtyneisyydestä ja osoittanut vaatimatonta kasvua viimeisellä neljänneksellä.

EU:n tilastovirasto Eurostat sanoi, että 20 euroa käyttävän maan talous kasvoi huhti-kesäkuussa 0,3 prosenttia.

Ranskassa kasvua oli 0,5 %, kun taas Espanjassa 0,4 %.

Mutta Euroopan suurin talous, Saksa, kirjasi nollakasvun.

Ranskan lukua kasvatti kertaluonteinen - risteilyaluksen toimitus.

Koko euroalueella kasvua oli nolla ensimmäisellä neljänneksellä ja lievää laskua viime vuoden viimeisellä neljänneksellä.

Marc de Muizon, Deutsche Bank Researchin johtava eurooppalainen analyytikko, sanoi, että paluu Euroopan laajuiseen kasvuun johtui "muutamista maiden erityispiirteistä ja peittää taustalla olevan vauhdin, joka on todennäköisesti paljon lähempänä pysähtyneisyyttä".

16:15:01

Parlamentissa "puute 38 kokkia", mikä pakottaa ravintolat sulkemaan

Eduskuntatalon ravintolat joutuvat lyhentämään aukioloaikojaan pitohenkilöstön puutteen vuoksi.

Konservatiivien kansanedustaja Sir Charles Walker, joka johtaa parlamentaarisen kiinteistön hallintoa valvovaa hallintokomiteaa, sanoi, että heiltä puuttui 38 kokkia.

Paikkoja ovat jäsenten ruokasali, The Adjournment ja Bellamy's, ja niitä voivat käyttää 650 kansanedustajaa.

Lisäksi niihin pääsee 14 500 muuta passinhaltijaa sekä ei-passia hallussaan pitäviä vieraita, mikä vastaa noin 1,5 miljoonaa vierasta vuodessa.

Majoitusalan yrityksillä on ollut pulaa henkilöstöstä pandemian jälkeen. Monet lähtivät COVIDin aikana, kun taas Brexit vaikeutti heidän paluutaan.

"Ateriaosaston henkilöstön rekrytointiin liittyy ongelmia", Sir Charles kertoi Times Radiolle.

"Meillä on pulaa esimerkiksi kokeista, koska Lontoossa on erittäin tiukat markkinat kokkeille, ja meillä on viimeisellä laskulla mielestäni noin 38 kokkipula, joten voimme tehdä vähemmän."

Commonsin tiedottaja sanoi: "Jotkut catering-paikoistamme ovat väliaikaisesti toimineet lyhennetyillä aukioloajoilla tai palveluilla henkilöstöpulan vuoksi, mikä on usein havaittavissa laajemmalla vieraanvaraisuus- ja catering-alalla.

"Parlamentin henkilöstötilanne on kuitenkin parantunut viime kuukausina, mikä on osaltaan edistänyt käynnissä olevaa rekrytointikampanjaa ja resurssien tehokasta uudelleenjakoa tarvittaessa."

On raportoitu, että tuhannet eurooppalaiset tarjoilijat, baristat ja au pairit saattaisivat tulla Yhdistyneeseen kuningaskuntaan kahdeksi vuodeksi suunnitelmien mukaan korjata aukkoja.

15:27:45

Keskimääräinen asunto Englannissa "maksaa nyt 8,4 kertaa tyypilliset tulot"

Elinkustannuskriisin vaikutukset – asuntolainojen korkojen nousu ja käytettävissä olevien tulojemme supistuminen – ovat työntäneet asunnon yhä kauemmaksi monien ulottumattomissa.

Ja kansallisen tilastotoimiston (ONS) uudet luvut osoittavat, kuinka vaikeaa ensimmäistä kertaa ostajien on kaikkialla Yhdistyneessä kuningaskunnassa päästä kiinteistöportaisiin.

Sen analyysi osoittaa, että vain 10 prosentilla Englannin kotitalouksista oli tyypillisesti varaa kotiin, jonka kotitalouden keskimääräiset tulot olivat viime vuonna alle viisi vuotta.

Keskimääräinen asunnon hinta Englannissa vuonna 2022 päättyneellä tilikaudella vastasi 8,4 vuoden tyypillisistä tuloista.

Walesissa keskimääräinen asuntojen hinta/tulosuhde oli 6,4, Skotlannissa 5,3 ja Pohjois-Irlannissa 5,1.

Tämä kaavio näyttää, kuinka kohtuuhintaisuus on muuttunut Yhdistyneen kuningaskunnan kaikissa neljässä kolkassa viimeisen kolmen vuosikymmenen aikana:

Alueellisesti Englannissa suhdeluvut vaihtelevat melko laajasti - Lontoon ei yllättäen jyrkästi eteenpäin.

Keskihintainen asunto Koillisosassa maksaa viime vuonna 5,3 vuoden tyypillisen tulon verran – kun se pääkaupunkiseudulla oli 13,9.

Koska nämä luvut liittyvät vuonna 2022 päättyvään tilikauteen, ne eivät kuvasta tarkasti nykyistä asuntomarkkinoiden tilannetta.

Mutta ne osoittavat varmasti, kuinka paljon kalliimpia talot ovat ajan myötä tulleet suhteessa tuloihin – ja monet ensiostajat, jotka ovat onnistuneet säästämään tarpeeksi talletusta varten, joutuvat nyt kohtaamaan silmiä vetävien asuntolainojen korkojen lisäkipua vastauksena useisiin Englannin keskuspankin peruskoron nousu.

15:11:35

Lähes kahdeksan miljoonaa ihmistä "taloudellisen veitsen terällä", mikä? sanoo

Lähes kahdeksan miljoonaa ihmistä on "jätetty huomiotta" elinkustannuskriisin aikana, ja he ovat "nyt vakavien vaikeuksien partaalla", kuluttajaryhmä Who? on sanonut.

Tutkittuaan 4 000 ihmistä eri puolilla Yhdistynyttä kuningaskuntaa, se sanoi, että noin 15 prosenttia väestöstä on vaarassa "pudota taloudellisen kallion reunalta".

Mikä? on tunnistanut kuusi kuluttajaryhmää sen perusteella, kuinka he pärjäävät taloudellisesti, fyysisesti ja henkisesti.

Yksi näistä ryhmistä, nimeltään Anxious and At Risk, käsittää 7,9 miljoonaa aikuista eli 15 prosenttia Yhdistyneen kuningaskunnan väestöstä.

"He ovat yleensä isommista kotitalouksista, joissa on lapsia kotona ja heillä on taloudellisia vaikeuksia, mutta he ovat melkein onnistuneet pysymään pinnalla luottojen avulla", Mikä? sanoi.

Lisäksi he ovat saattaneet "lainata rahaa ylläpitääkseen peruselintasoa" sen sijaan, että he olisivat vähentäneet välttämättömiä tarpeita, kuten ruokaa ja energiaa.

Mikä? kuusi kymmenestä ryhmästä oli kasvattanut velkaansa viimeisen kuuden kuukauden aikana.

He olivat myös yli kaksi kertaa todennäköisemmin (36 %) käyttäneet osta nyt-maksa myöhemmin -järjestelmiä kuin Yhdistyneen kuningaskunnan väestö (14 %).

Rocio Concha, mikä? Politiikka- ja asianajojohtaja sanoi: "Hallituksen on autettava eniten apua tarvitsevia tiukentamalla osta nyt maksa myöhemmin -sääntelyä kohtuuttoman luotonannon lopettamiseksi ja varmistamalla, että keskeiset yritykset tekevät kaikkensa helpottaakseen kotitalouksien talouteen kohdistuvia paineita."

14:27:58

Vähäliikenteiset kaupunginosat voidaan karsia elinkustannushuolien takia, ministeri sanoo

Elinkustannuskriisi voi olla syy kirventää joitain vähäliikenteisiä kaupunginosia (LTN), energiaministeri on sanonut.

Näin on erityisesti silloin, kun paikallinen tuki puuttuu, Andrew Bowie sanoi.

LTN-alueilla jotkut tiet ovat avoinna vain asukkaille, mikä tekee niistä hiljaisempia.

Mutta ne ovat syvästi kiistanalaisia, sillä kriitikot sanovat, että taksit eivät voi viedä naisia ​​koko matkaa kotiin yön jälkeen, kun taas toiset sanovat, että liikenne on yksinkertaisesti siirtynyt pois, mikä aiheuttaa ruuhkaa muilla alueilla.

Hollywood-tähden Florence Pughin isä onkritisoi Oxfordin vähäliikenteistä naapurustoa, sanoi, että se vahingoitti vakavasti hänen talouttaan. Hänen baarinsa on otettu takaisin.

"Tänne on tullut vaikeampaa päästä - ihmiset eivät vain tule", hän kertoi Sky Newsille. "Et saa henkilökuntaa."

Pääministeri Rishi Sunak on määrännyt aLTN:n arvostelusanoi, että "valtaosa ihmisistä on riippuvaisia ​​autoistaan".

Bowie sanoi, että hallitus "tunnustaa", että Britanniassa on "valtavia elinkustannuspaineita tällä hetkellä".

Hän lisäsi: "Siksi olemme sitä mieltä, että siellä, missä he eivät toimi tai missä ei ole paikallista tukea, vähäliikenteen naapuruston hankkeita pitäisi tarkastella uudelleen", hän kertoi Good Morning Britainille.

13:55:59

Suurin osa "digitaalista" kaupunkia paljastettiin - eikä se ole Lontoo

Ihmiset, joilla ei ole varaa tai eivät tunne voivansa päästä verkkoon, voivat jäädä paitsi paremmista tarjouksista, avusta ja tuesta elinkustannuskriisin aikana.

Se tarkoittaa, että palvelut, kuten Good Things Foundationin ylläpitämät kansalliset tietopankit - jota kuvataan "Internet-yhteystietojen elintarvikepankina" - ja digitaalisen osallisuuden keskukset ovat ratkaisevan tärkeitä digitaalisen kuilun poistamisessa.

Mutta mitkä Ison-Britannian kaupungit ovat digitaalisesti osallistavimpia?

Analyysin mukaanvertailupalvelu Uswitch,Manchesteron paras yrittäessään torjua digitaalista köyhyyttä, jota seuraaCoventryjaYork.

Nämä ovat Uswitchin mukaan 20 parasta kaupunkia:

Vaihtosivustossa verrattiin kansallisten tietopankkien, digitaalisen osallisuuden keskusten ja digitaalisten työpajojen määrää keskimääräiseen työllisyysasteeseen ja GINI-kertoimeen, joka on eriarvoisuuden mitta, määrittääkseen, missä digitaalinen osallisuus on yleisintä.

Lontoossa oli kaiken kaikkiaan eniten tietopankkeja, mutta kun otetaan huomioon pääkaupungin suuri väkiluku, sen suhde putosi muiden pienempien kaupunkien alapuolelle, mikä tarkoittaa, että se on kokonaisuutena 19.

Uswitchin mobiiliasiantuntija Rehan Ali sanoi, että tutkimus "korostaa kiireellistä tarvetta puuttua digitaaliseen köyhyyteen ja varmistaa, että mobiilidata on helposti kaikkien saatavilla perushallinnon, neuvoston ja taloushallinnon järjestelmiin – sosiaaliluokistaan, työttömyysasemastaan ​​ja henkilökohtaisista järjestelyistä riippumatta ".

13:19:58

Viinin ja väkevien alkoholijuomien hinta nousee huomenna

Viinipullon tulli nousee huomenna 44 pennyllä - jotain ilmoitettiin muutama kuukausi sitten budjetissa.

Yhdistettynä tästä johtuvaan arvonlisäveron nousuun todellinen nousu pulloa kohti on 53 p, Wine and Spirit Trade Association (WSTA) sanoi.

Kansleri Jeremy Hunt sanoi maaliskuussa, että alkoholiveron jäädyttäminen päättyy 1. elokuuta ja nousisi vähittäishintaindeksin inflaatiomittarin mukaisesti - joka oli viime kuussa 10,7 prosenttia.

Tämä vaikuttaa kaikentyyppisiin kippiin.

18 % kermaherryn vero nousee 2,98 punnasta 3,85 puntaa.

Yhdessä arvonlisäveron nousun kanssa se lisää yli 1 puntaa pullolta, kun taas portviinipullo nousee yli 1,50 puntaa.

Gini- tai vodkapullon kokonaisvero nousee noin 90 pennyllä.

Oluenjuojien osalta herra Hunt leikkaa verotuoppia Isossa-Britanniassa klo 23.00.

Sitä pidetään toimenpiteenä, joka on suunniteltu edistämään pubeja, joista monet ovat olleet kiinni.

British Beer and Pub Association sanoi kuitenkin, että panimot maksavat 10,1 prosenttia enemmän veroa olutpulloista ja -tölkeistä tiistaista alkaen.

Se tarkoittaa, että tulli on noin 30 % 500 ml:n pullon hinnasta.

12:51:38

Kun yksi lakko päättyy...

Olemme juuri ilmoittaneet lakkojen päättymisestä yhdellä sektorilla, mutta häiriöt jatkuvat rautateillä.

Junankuljettajat asettavat viikon mittaisen ylityökiellon palkkakiistassa, mikä uhkaa häiritä rautatieliikennettä.

Aslefin jäsenet 15 junayhtiössä Englannissa kieltäytyvät tekemästä ylitöitä tästä päivästä lauantaihin ja uudelleen 7.-12. elokuuta.

Palvelut, joita tämä koskee, ovat Avanti West Coast, Chiltern Railways, Cross Country, East Midlands Railway, Greater Anglia, Great Western Railway, GTR Great Northern Thameslink, Island Line, LNER, Northern Trains, Southeastern, Southern/Gatwick Express, South Western Railway päärata , TransPennine Express ja West Midlands Trains.

Lue koko tarina tästä...

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Horacio Brakus JD

Last Updated: 09/01/2024

Views: 6044

Rating: 4 / 5 (71 voted)

Reviews: 94% of readers found this page helpful

Author information

Name: Horacio Brakus JD

Birthday: 1999-08-21

Address: Apt. 524 43384 Minnie Prairie, South Edda, MA 62804

Phone: +5931039998219

Job: Sales Strategist

Hobby: Sculling, Kitesurfing, Orienteering, Painting, Computer programming, Creative writing, Scuba diving

Introduction: My name is Horacio Brakus JD, I am a lively, splendid, jolly, vivacious, vast, cheerful, agreeable person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.